/ Klasická dražba / Nemovitosti / 1631-DD/24

Stavební parcela č. 709/32, k.ú. Vyšní Lhoty

Detailní popis:

Stavební pozemek p.č. 709/32 o evidované výměře 2.471 m2, druh pozemku: trvalý travní porost, způsob ochrany: chráněná ložisková území, zemědělský půdní fond, nachází se v zastavěné části obce. Pozemek se nachází v mírně svažitém terénu, v těsné blízkosti hlavní komunikace. Na pozemku je trvalý trávní porost a je užíván jako louka. V horní části pozemku je nadzemní vedení NN a pod spodní části pozemku, v komunikaci, je podzemní vedení zemního plynu a vody. Rozměr parcely je cca 24x62x52x66 m.

V územním plánu obce je pozemek zařazen do plochy SB - plocha smíšená obytná.
Pozemek lze využít zejména pro stavbu bydlení v rodinných domech či pro rodinnou rekreaci.
Podmínky prostorového uspořádání a ochrany krajinného rázu:
- výšková hladina max. dvě nadzemní podlaží s podkrovím
- stavby pro občanské vybavení nepřekročí zastavěnou plochu 600 m2
- zastavěnost stavebních pozemků v zastavitelných plochách bude max. 30% - intenzita využití v zastavitelných plochách Z2 až Z8 - výměra nově oddělovaných pozemků musí být min. 1000 m2 na 1 RD
- intenzita využití v ostatních zastavitelných plochách SB - výměra nově oddělovaných pozemků musí být min. 1500 m2 na 1 RD (s výjimkou ploch, jejichž celková výměra je menší), do výměry pozemků se započítávají i plochy RZ, pokud jsou součástí stavebního pozemku se stavbou hlavní v ploše SB

Vyšní Lhoty jsou obec podhorského charakteru, leží na pravém břehu řeky Morávky pod horou Prašivá na rozloze 1148 ha a v nadmořské výšce 375 m. První zmínka sahá až do roku 1292. Obec se nachází v okrese Frýdek-Místek v Moravskoslezském kraji a žije zde cca 884 obyvatel. Centrum města Frýdek-Místek cca 10 min jízdy autem.
V obci a jejím okolí se nachází několik cyklotras a turistických tras a naučná stezka Prašivá.

Sport a rekreace: tenisový kurt – tenis, volejbal, nohejbal; travnaté hřiště na malou kopanou, asfaltobetonové hřiště na nohejbal, košíkovou; dětské hřiště – provazová pyramida, houpačka, ping-pongový stůl; jezdecký klub Vanilla, z.s.; přírodní říční koupaliště: U splavu, U Koppova mostu; oficiální letový terén na Prašivé s provozním řádem pro provoz paraglidingu; pstruhové vody.

Občanské vybavení především v centru obce – obecní úřad, pošta, restaurace Maryška, prodejna potravin a smíšeného zboží, čerpací stanice, v lokalitě Za humny – mateřská škola, Kamenité – kulturní areál a Malá Prašivá - kostel. Dále pivovar a restaurace Kohutka, amfiteátr Kamenité.

Dopravní dostupnost – obcí procházejí dvě silnice - III/4774 Dobrá - Pražmo - Morávka a III/04821 Vojkovice - Dobratice - Vyšní Lhoty. Železniční zastávka v obci Dobrá (6 km), dostupnost zajišťuje především autobusová doprava.


Navrhovatel: Obec Vyšní Lhoty


Místo konání:
v obecním sále restaurace Maryčka ve Vyšních Lhotách čp. 66

Důležité Informace:

Evidenční číslo: 1631-DD/24


Datum konání: 4. září 2024 12:00

Nejnižší podání: 2.742.810, - Kč

Minimální příhoz: 5.000, - Kč

Dražební jistota: 400.000, - Kč


Dokumenty ke stažení:

© 2021 Copyright všechna práva vyhrazena Dražební společnost MORAVA s.r.o. Zásady používání webových stránek a zpracování osobních údajů.