/ Elektronická dražba / Nemovitosti / 1625-EDD/24

Rodinný dům Malý Šenov č.p. 55, Velký Šenov

Detailní popis:

Prodej z insolvenčního řízení dlužníka.
Jedná se o dvoupodlažní podsklepený RD vilového typu, nepravidelného půdorysu. Založení na kamenných základových pasech, konstrukce zděná klasickým způsobem, zdivo převážně cihelné, případně s příměsí kamene. Tloušťka zdiva cca od 0,70 cm dle podlaží až do 0,50 resp. 0,30 cm. Stropy na PP klenbové, jinak klasické trámové polospalné s podhledy. Střecha sedlová členitá, bez obytného podkroví, výklenek ve střešní části zakončen věžičkou. Střešní krytinu tvoří osinkocementové šablony (typ Dacora), klempířské prvky jsou měděné, v části pozinkované. Vnější omítky štukové provedené na zateplení polystyrenem (10 cm).

Objekt z roku 1892. V roce 2003 proběhly na domě všechny zásadní rekonstrukce, kterými byla obnovena životnost konstrukčních prvků stavby, včetně zateplení stavby, výměny výplní otvorů, instalace vnitřních rozvodů, rekonstrukce a obnova interiérů, oprava střechy včetně výměny střešní krytiny, instalace otopného systému apod.
V domě proběhlo orientační měření obytné plochy, každé patro o výměře 160,00 m2, sklepní část domu jako příslušenství o obdobné výměře cca 160,00 m2. Započitatelná podlahová plocha tak činí 320,00 m2. Podlahová plocha vč. příslušenství činí 480,00 m2.

Vnitřní omítky jsou vápenocementové. Jsou zde instalována dřevěná Euro okna s izolačním dvojsklem. Obytné prostory jsou orientovány na severovýchod, severozápad, jihovýchod, jihozápad. V domě více základního příslušenství – standardně vybaveno rohovou vanou, sprchovým koutem, umyvadlem, toalety klasické, závěsné. V domě jsou použity dřevěné plné interiérové dveře, zárubně jsou dřevěné a vchodové dveře jsou dřevěné. Kuchyně je vybavena kuchyňskou linkou s vestavěnými spotřebiči. Osvětlovací techniku tvoří lustry a stropní svítidla. Pochozí krytiny podlah převážně dlažba a parkety.

Do objektu je zavedena elektřina o napětí 230V a 400V a je připojen k rozvodné síti elektrického proudu. Zdrojem vody je: vodovod, k dispozici také studna, odpadní vody jsou svedeny do kanalizace a rozvod zemního plynu je připojen. V domě je ústřední vytápění řešené pomocí tepelného čerpadla, v 1.NP s rozvodem do podlahového vytápění, jinak závěsné radiátory. Ohřev vody je zajištěn samostatným tepelným čerpadlem a bojlerem.

Stav objektu je dobrý s průměrným opotřebením s ohledem na dobu od provedení celkové opravy. Fasáda domu s dílčími nedostatky – je zde patrné místní zatékání pod zateplení fasády a odfukující omítky od zateplovacího systému. Nátěr fasády dožitý.

Součástí užívaného funkčního celku jsou kromě zastavěného pozemku parc. č. st. 119 také pozemky parc. č. 737/1 a 757/4. Jedná se o rovinatou zahradu s několika vzrostlými stromy a okrasnými keři. Oplocení pletivem do ocelových a betonových sloupků, v části s kamennou podezdívkou, v části je plot zděný z jednobarevných štípaných cihel. Na pozemku zpevněné plochy zámkovou dlažbou, opěrné kamenné zídky a altán. Brány ocelové, kovářské provedení.

Na pozemku parc. č. 737/1 a 757/4 je provedena stavba garáže – jedná se o nepodsklepený jednopodlažní objekt se sedlovou střechou, klasické zděné konstrukce, založení na betonových pasech, podlahy betonové. Vrata sekční, napojení na elektřinu. Stavba vystavěna bez povolení cca v letech 2006–2007. Nesoulad skutečného stavu se stavem zapsaným v katastru nemovitostí: na pozemcích parc. č. 737/1 a parc. č. 757/4 je umístěna stavba garáže, která není zapsána v katastru nemovitostí. Ke stavbě nebyla předložena žádná dokumentace, a tuto stavbu uvažuji bez dalšího jako provedenou bez povolení, bez kolaudace.

Objekt je postaven v jižní části obce a charakter okolí odpovídá zástavbě rodinnými domy se zahradami, včetně výrobních objektů. Dostupnost obchodů je malá – vybavenost menšími obchody s omezenou otevírací dobou. V místě je dostupná základní škola, pro vyšší vzdělání a specializované služby je nutné dojíždět a je zde pouze částečná vybavenost z hlediska kulturních zařízení. V okolí je pouze částečná vybavenost z hlediska sportovního využití, jsou zde nejdůležitější úřady, ostatní úřady jsou v dojezdové vzdálenosti a v obci je pobočka České pošty.

Dům je postaven v klidné lokalitě bez zdraví ohrožujících vlivů a v docházkové vzdálenosti od objektu je zeleň v podobě lesů a luk. Je zde zanedbatelné nebezpečí výskytu záplav. V obci je zastávka autobusových a vlakových spojů.


Nejnižší podání: 10.000.000,- Kč

Cena dosažená vydražením: 10.000.000,- Kč

© 2021 Copyright všechna práva vyhrazena Dražební společnost MORAVA s.r.o. Zásady používání webových stránek a zpracování osobních údajů.